Zijn er vergoedingen voor trapliften?

De aankoop van een traplift kan een behoorlijke investering vergen. Helaas kunt u in sommige gevallen niet zonder! Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij uw stabiliteit sterk verminderd is. De traplift maakt dat u veilig omhoog kunt komen, zonder bang te hoeven zijn dat u uitglijdt. Ook wanneer u revalideert van een zware operatie of bijvoorbeeld te maken heeft met obesitas kunt u lang niet altijd zonder een traplift. In zo’n geval vraagt u zichzelf wellicht af: zijn er vergoedingen voor trapliften? Het antwoord op deze vraag is duidelijk: ja, er zijn vaak vergoedingen voor trapliften.

Soorten vergoedingen voor trapliften

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u een traplift kopen via uw gemeente. Deze wet maakt gemeenten verantwoordelijk voor het zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen van haar inwoners. Let op, niet iedere gemeente biedt een vergoeding voor trapliften. Adviseurs van Triwa Trapliften kunnen u hierover adviseren en met u meedenken over de mogelijkheden.

Verschillende vormen van de Wmo

De Wmo komt voor in twee vormen, namelijk: Wmo natura en Wmo pgb. Kiest u voor Wmo natura, dan dragen de gemeente en uw leverancier (bijv. Triwa Trapliften) zorg voor de levering van de traplift. Dit klinkt interessant, daar u zelf niets hoeft te regelen. Nadeel hiervan is echter wel, dat u vaak het goedkoopste en meest simpele model ontvangt. U betaalt zelf immers niets.

In het geval van de Wmo pgb krijgt u een vooraf vastgesteld budget van uw gemeente om de aanschaf van een traplift mogelijk te maken. U kunt er in dit geval voor kiezen om zelf een bedrag bij te leggen. Zo heeft u de mogelijkheid om een traplift naar uw wens te bestellen. Het contact voor de aanschaf van de traplift verloopt rechtstreeks tussen u en Triwa Trapliften.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Stap 1 van 5
Wat voor type traplift?
Traplift
Platformlift
Huislift
Stap 2 van 5
Waar bevindt de trap zich?
Binnen
Buiten
« Terug
Stap 3 van 5
Hoeveel verdiepingen dienen overbrugd te worden?
1 verdieping
2 of meer
Gaat het om een rechte of gebogen trap?
Rechte trap
Gebogen trap
« Terug
Stap 4 van 5
Hoe snel heeft u een traplift nodig?
Zo snel mogelijk
1-2 maanden
3-4 maanden
later
« Terug
Stap 5 van 5
Naar wie mogen wij de gratis offerte sturen?

    Naam*

    Adres*

    Postcode en Woonplaats*

    « Terug